Tècnica d’energia muscular de mobilització o Mitchell

La tècnica Mitchell és una teràpia de manipulació articular on a partir d’una posició específica per a cada lesió articular i realitzant una contracció muscular isomètrica per part del pacient, s’aconsegueix alliberar les restriccions articulars del sistema locomotor.

Aquesta tècnica és molt útil quan volem alliberar una restricció mecànica en una articulació, però que per les condicions del moment no poden realitzar-se tècniques osteopàtiques d’alta velocitat anomenades “Thrust”.

Donada la suavitat de la tècnica manipulativa de Mitchell, és molt indicada en processos aguts vertebrals i pèlvics, o quan altres tècniques manipulatives estan contraindicades com és el cas d’embarassades, persones d’avançada edat, nens o persones que tenen por a les manipulacions d’alta velocitat.

mit1
CRC_4993
CRC_5035

Tècnica Thrust

Un thrust es defineix com una tècnica de mobilització passiva de baixa amplitud i d’alta velocitat, dirigida a una articulació amb mobilitat limitada, en el sentit de la restauració de la seva mobilitat fisiològica.

Ha de ser de baixa amplitud per no traspassar els límits fisiològics anatòmics de l’articulació, i d’alta velocitat per provocar una brusca separació de les superfícies articulars, així com un breu estirament dels elements periarticulars (càpsula, músculs monoarticulars), sense comportar una reacció muscular de defensa.

El thrust actua a la vegada de mode mecànic, por decoaptació de les superfícies articulars, i de manera reflexa gràcies al breu estirament, provocant una inhibició de la contractura dels músculs monoarticulars que participen en el manteniment de la mobilitat.


Carles Calatrava Cots, osteòpata des de 2015 i quiromassatgista des de 1997, crea la seva pròpia consulta Quiromassatge Carles amb la finalitat d'oferir un ampli ventall de serveis terapèutics.

Osteopatia Carles

  • C/ Nou nº6 - 17300 Blanes
  • Móvil. 608 60 40 52
  • 972 354 729
  • info@quiromassatgecarles.com
  • Facebook

Mapa