La electroteràpia és una disciplina que s’engloba dintre de la medicina física i rehabilitació, y es defineix com l’art i la ciència de tractament d’enfermetats per mitja de la electricitat.

La electroteràpia consisteix en l’aplicació d’energia electromagnètica a l’organisme, amb el fi de produir sobre ell reaccions biològiques i fisiològiques, les cuals s’aprofiten per millorar diferents teixits quan es troben en enfermetatss o amb alteracions metabòliques de les cèl.lules que componen els teixits, que a la vegada formn el cos huma.

Es basa en els fenomens provocats en els teixits per el pas de la electricitat.


NMES : Estimulació elèctrica neuromuscular

S’utiliza amb èxit en la rehabilitació mèdica i com complement esportiu  a tots els nivells.

L’objectiu d’estimulació muscular elèctrica és produir contraccions o vibracions en els músculs. L’activitat muscular normal és controlada per els sistemes nerviós central i perifèric que transmeten senyals elèctriques als músculs.

NMES funciona de forma semblant però utilitza una força externa ( l’estimulador ) amb elèctrodes colocats a la pell per la transmissió d’impulsos elèctrics als músculs. Els impulsos estimulan els nervis per evitar senyals a un múscul específic que reacciona contraientse de la mateixa forma que l’activitat muscular normal.

Pot utilitzar-se per reforçar músculs debilitats per cirugia, una fractura, etc…, i reforçar la mobilitat. És també un instrument excelent per la rehabilitació en casos d’apoplexia, per ajudar als pacients a entrenar l’agafada amb les mans i el caminar.

TENS : Estimulació nerviosa elèctrica

Proporciona bons resultats en casos  de dolor agut i crònic de molts tipus. Es un mètode utilitzat per fisioterapeutes, quiromassatgistes i esportistes d’èlit.

TENS d’alta freqüència activa els mecanismes inhibidors del dolor del sistema nerviós. Els impulsos elèctrics dels elèctrodes, conectats a la pell sobre la zona dolorosa o a prop d’ella, estimulen els nervis per bloquejar les senyals del dolor al cervell i així el dolor no és percebut.

TENS de baixa freqüència estimula l’alliberació d’endorfines, la substància d’alleujament del dolor pròpia del cos.

TENS no té efectes secundaris. Pot ser suficient com única forma de tractament, però és també un complement valuós per altres tractaments.


Carles Calatrava Cots, quiromassatgista des de 1997, al 2013 crea la seva pròpia consulta, Quiromassatge Carles, amb la finalitat d’oferir un ampli ventall de serveis terapèutics que van des d’un massatge fins a un embenat neuromuscular.

Quiromassatge Carles

Carles Calatrava Cots

Mapa